בית תוכנה, פיתוח תוכנות

פתרונות מחשוב לעסקים

כמעט וכבר לא קיימים עסקים, ולו גם הקטנים ביותר, שלא נעזרים במחשבים. זאת ועוד, ברוב העסקים משתמשים ביותר ממחשב אחד, מה שמצריך שימוש ברשת מחשבים.

רשת תקשורת מקומית

רשת תקשורת מקומית (LAN-Local Area Network), כוללת קבוצה של מחשבים והתקנים שקשורים ביניהם וחולקים קו תקשורת משותף או קישור אלחוטי אחד. בדרך כלל, ההתקנים המחוברים יחדיו חולקים שרת אחד. בשרת ממוקמות האפליקציות (היישומים) והנתונים המשותפים למשתמשי המחשב בעסק או בארגון.

רשת תקשורת מקומית יכולה לשמש שניים או שלושה משתמשי מחשב (כמו רשת ביתית), או מספר רב של אלפי משתתפים (כדוגמת רשת של תאגיד גדול).

הטכנולוגיות העיקריות שמאפשרות הקמת רשתות מחשבים הן: Ethernet, Token Ring ו-FDDI.

רשת Ethernet היא טכנולוגיית ה-LAN הנפוצה ביותר שמאפשרת הקמת רשתות מחשבים. מספר תאגידים משתמש בטכנולוגיית Token Ring. לפעמים, משתמשים ב-FDDI כעמוד שידרה לרשת תקשורת מקומית שמשתמשת ב-Ethernet או ב-Token Ring. טכנולוגיית LAN נוספת היא Arcnet, שבעבר הייתה אחת מטכנולוגיות ה-LAN הנפוצות ביותר, וכיום היא עדיין משמשת בענפי האוטומציה התעשייתית.

בדרך כלל, חבילה של תוכנות יישומים יכולה להישמר על שרת ה-LAN. משתמשים שזקוקים לאפליקציה מסוימת בתדירות גבוהה יכולים להוריד אותה ולאחר מכן להפעיל אותה מהדיסק הקשיח המקומי במחשב שלהם. משתמשים יכולים להזמין שירותי הדפסה ושירותים אחרים בהתאם לצורך, באמצעות אפליקציות שרצות על שרת ה-LAN. משתמש יכול לשתף קבצים עם אחרים שנמצאים על אותו שרת LAN. גישה מרחוק לקריאה וכתיבה מתוחזקות על ידי האדמיניסטראטור של ה-LAN. אפשר להשתמש בשרת LAN כ-שרת Web, ובלבד שננקטים אמצעי הגנה שיאבטחו את היישומים והנתונים הפנימיים מפני גישה מבחוץ.

במצבים מסוימים רשת LAN אלחוטית עשויה להיות עדיפה על רשת חוטית, כי היא זולה יותר להתקנה ולתחזוקה.

פתרונות מחשוב – ענן פרטי

ענן פרטי הוא דגם מסוים של מחשוב ענן שכרוך ביצירת סביבה ייחודית ומאובטחת מבוססת ענן, שבה רק הלקוח המסוים יכול לפעול. ענן פרטי, כמו דגמי הענן האחרים, יכול לספק ללקוח עוצמת מחשוב כחלק מהשירות שניתן בסביבה וירטואלית, באמצעות משאב מחשוב פיזי בסיסי. במודל הענן הפרטי, כל המשאב נגיש אך ורק לארגון עצמו והוא מספק לארגון זה שליטה ופרטיות.

מודל הענן הפרטי קרוב יותר למודל המסורתי של רשתות פרטיות מקומיות – ה-LAN, אבל יש לו יתרונות וירטואליים נוספים וביניהם:

  • רמה גבוהה יותר של פרטיות ואבטחה: ענן פרטי משתמש בטכניקות שמגבילות את הגישה לחיבורים שנעשים מאחורי חומת האש של הארגון.
     
  • שליטה רבה יותר: הענן הפרטי נגיש רק לארגון עצמו שיכול להגדיר ולנהל אותו לפי צרכיו.
     
  • חסכון בעלויות וניצול אנרגיה יעיל: שיפור הקצאת המשאבים בתוך הארגון תוך הבטחה שזמינות המשאבים למחלקות, או לפונקציות העסקיות הבודדות, תיתן מענה לדרישות שלהם באופן ישיר וגמיש. בנוסף, השימוש בענן מפחית את רמות פליטת הפחמן.
     
  • שיפור האמינות: המשמעות של יצירת סביבות הפעלה וירטואליות היא שהרשת עמידה יותר כשנוצר כשל בודד של התשתית הפיסית.