בית תוכנה, פיתוח תוכנות

תוכנה לניהול ספירת מלאי ממוחשבת

חודשים נובמבר עד דצמבר הם החודשים הקריטיים ביותר בכל רשת או חנות גדולה שמספקת מוצרים מוחשיים ללקוחותיה. בחודשים אלה עורכת כל חנות ספירות מלאי לפני תאריך הגשת הדו"חות השנתיים, ספירות שדורשות מכלל העובדים להתגייס ולספור את כל מה שנמצא בחנות.


כיצד עורכים ספירות מלאי?

אין ספק שספירת מלאי היא אחד מהדברים הפחות האהובים על המוכרים בחנויות השונות, על אחת כמה וכמה במידה והם עובדים ברשתות גדולות כמו מרכולים, סופרמרקטים ודומיהם. בעת ספירות המלאי שעות השינה של העובדים מתקצרות, ולמרות שבסופו של יום ניתן אולי לראות בתלוש השכר תוספת נחמדה, בעקבות השעות הנוספות שנדרשו מכל עובד, על מנת להביא את הספירה לסיומה, התשישות עשויה להכריע אותו, מה עוד שלא נותר בו כוח על מנת לבצע את התפקיד המקורי שלו, התפקיד לשמו הוא הגיע, תפקיד המכירה. לכן, חנויות רבות פנו אל פתרון מסוג אחר, פתרון בו העובדים שלה ממשיכים בנוהל הרגיל של מכירות ועזרה ללקוחות, כמובן בנוסף לשאר הדברים כמו סידור סחורה, סידור מחסן וכדומה אותם עליהם לעשות, בעוד שאת ספירות המלאי וספירות המצאי, החנויות מעבירות לחברה חיצונית המספקת עובדים, אשר מגיעים במיוחד בימים מרוכזים ומבצעים את הספירה המיוחלת בכל החנות, הן על המדפים והן בין ארגזי הציוד.


החלופה הראויה - ספירת המלאי הממוחשבת

עם זאת, לעיתים העלות יכולה לפגום ברצון של בעלי החברה לזמן עובדים חיצוניים, ויחד עם הרצון שלא לפגוע בהתנהלות התקינה של העובדים, מובילה את החברה להימצא בין הפטיש לסדן. מצד אחד, היא מעוניינת לבצע את ספירת המלאי, ומן העבר השני היא אינה יודעת כיצד לעשות זאת. אך אף אחד לא באמת חשב שבעולם כל כך דיגיטלי ומתקדם כמו זה בו אנו חיים כיום, לא יימצא הפתרון ואפילו באופן מהיר - הכירו את הספירה הדיגיטאלית. ספירת מלאי ממוחשבת היא בדיוק איך שהיא נשמעת, כזאת שאין בה כמעט צורך בפעולות ידניות. על מנת לבצעה, כל שעל העובד לעשות הוא לסרוק את הברקוד שמוטבע על המוצר או להשתמש במקשי המסופון, ואז שלל הנתונים נאגרים בתוך המסופון ונשמרים שם, מבלי הצורך  לעשות את הפעולות המתישות של רישומים ומעקב אחר כל מוצר.


מה עושים בסיום התהליך?

בסיום פעולת הספירה, ניתן לגשת אל המסופונים ובאמצעות התוכנה הממוחשבת להעביר את כלל הנתונים שנערמו אל מחשבי החנות, להדפיס את דו"חות הספירה, לבצע את הסיכומים הנדרשים ואז לעדכן את מלאי הפריטים במערכת. בעזרת ספירת מלאי ממוחשבת, לא רק שניתן בצורה קלה יותר לספור ולאגור את הנתונים, אלא גם ואולי בעיקר, מונעים את הטעויות הנפוצות בספירות, טעויות שיכולות להיות קריטיות ולהשפיע באופן משמעותי על העסק.