בית תוכנה, פיתוח תוכנות

לימודי מדעי המחשב: מהן דרישות הקבלה?

כבר שנים שתחום מדעי המחשב מושך אליו אינספור סטודנטים. לא קשה למצוא לכך סיבות: לימודים אלה נחשבים למאתגרים במיוחד, וכוללים בתוכם מגוון אפשרויות תעסוקה מכניסות גם ב"חיים האמיתיים". אלא שהביקוש הגובר לתחום הביא להקשחת מה של דרישות הקבלה של חלק מהמוסדות עם השנים, כך שקבלה ללימודים אינה מובנית מאליה. על אילו דרישות מדובר?

 

פסיכומטרי

לימודי מדעי המחשב באוניברסיטאות, מיותר אולי לציין, מצריכים מעבר של הבחינה הפסיכומטרית. הציון המינימלי שנדרש לקבל בבחינה משתנה, כמובן, בין מוסד למוסד, אם כי בדרך כלל הוא נוטה לנוע סביב 600 – ציון שאינו נמוך במיוחד, אך גם לא בשמיים. במרבית המכללות, באופן מפתיע ביחס למקצועות לימוד אחרים, כן נדרש ציון פסיכומטרי, גם אם הדרישה היא לציון מעט נמוך יותר מאשר באוניברסיטאות: ציון של 500 עשוי בהחלט להספיק. בחלק מהמקרים, אגב, הדרישה היא לציונים ספציפיים בפרק הכמותי או האנגלית של הפסיכומטרי, שנוגעים במידה מסוימת לתחום המחשבים.

 

ראוי לתת את הדעת על כך שבשנים האחרונות, הדרישה הגוברת לתחום הביאה לכך שחלק מהמכללות מאפשרות קבלה גם ללא ציון פסיכומטרי מספק. במצב הזה, נדרשים המועמדים לממוצע בגרויות גבוה באופן יחסי, למעבר של ועדת קבלה או לשניהם גם יחד.

 

ממוצע בגרויות

אין זה סוד כי על מנת להתקבל ללימודים בכל תחום, נדרש לעמוד בציון הסכם, כלומר, ציון משוקלל של הבגרויות והבחינה הפסיכומטרית. ככל שהציון הפסיכומטרי גבוה יותר, כך ממוצע הבגרויות יכול להיות נמוך מעט יותר, ולהיפך כמובן.

 

במקרה של לימודי מדעי המחשב, ועל אף שגם מהבחינה הזו ניתן למצוא לא מעט הבדלים בין המוסדות השונים, ניתן לטעון שברוב המקרים ממוצע הבגרויות הנדרש עומד על 90. גם מהבחינה הזו, ניתן לראות שהקבלה אינה מובנית מאליה, אך ניתן בהחלט לעמוד בה.

 

בנוסף על כך, עקב העובדה שמדובר בתחום ריאלי מיסודו, לא מפתיעה הדרישה של חלק מהמוסדות מלימוד מורחב, ברמה של חמש יחידות, של מקצועות האנגלית והמתמטיקה. על כל פנים, עבור סטודנטים מצטיינים במיוחד, הן מבחינת הפסיכומטרי והן מבחינת ממוצע הבגרויות, עומדת לעיתים האפשרות להתקבל ללימודים באופן אוטומטי, בלי קשר לביקוש ללימודים בתחום בשנתון מסוים.