בית תוכנה, פיתוח תוכנות

השימוש בשרתים ויריטואלים לפיתוח תוכנה

כאשר חברה או מפתח בודד מבקשים לפתח מוצר תכנה מכל סוג שהוא, אחת הדרישות העיקריות לפיתוח היא סביבת עבודה בה ייתמך ויבנה הפרויקט.

 

לרב, סביבת עבודה של מוצרי תכנה, בין אם זוהי אפליקציה, אתר אינטרנט, תכנה ייעודית לעסק או כל מוצר תכנה אחר, נדרשת להפעיל ולתמוך ברכיבים שונים שיאפשרו פיתוח מדויק ונוח של המוצר.
על מנת לאפשר סביבת עבודה שכזו הוצע פתרון המוכר כיום כשרת יעודי, שרת כזה מותאם לרב ספציפית לצורכי הלקוח ומאפשר התקנה והפעלה של רכיבי רשת, מערכת הפעלה ומאפייני שרת ספציפיים לדרישות הלקוח ובכך מאפשר סביבת עבודה מושלמת למוצר המיועד לפיתוח.

 

פתרון שכזה, בדמות שרת יעודי, סיפק מענה שנים רבות לבתי תכנה ומפתחים פרטיים, אך במרוצת השנים חסרונותיו הממשיים הובילו לאספקת פתרון אחר - שרתים וירטואלים.
שרת וירטואלי מספק למפתח את אותם המאפיינים שנזקק להם משרת יעודי ובנוסף מעניק את הגמישות הנדרשת לאורך תהליך הפיתוח, שהרי היא חסרון גדול של השרת הייעודי.

 

לא פעם אנו נזקקים לגמישות של סביבת העבודה שלנו ומבקשים לבצע שינויים "תוך כדי תנועה", לעיתים זהו , שדרוג של רכיב קיים, התקנה של רכיב חדש או הסרה של אחר ולעיתים מתגלה צורך בשינויים מהותיים יותר כמו שינויים במערכת ההפעלה או שינויים ברכבי חומרה כגון הרחבת הדיסק או הוספת זיכרון.

 

שרתים וירטואלים מאפשרים לבצע פעולות שכאלו בקלות יחסית, בשונה משרת יעודי, אין צורך להגיע פיסית אל המכונה על מנת לבצע את השינויים, שרתים וירטואלים - באמצעות פלטפורמה ייעודית מאפשרים שינויים שכאלו ופונקציות נוספות, המאפשרים ללקוח להתאים את סביבת עבודה אליו לאורך התהליך.

 

קריטריון נוסף שתרם להעצמת השרתים הוירטואלים על פני שרתים ייעודיים היא האפשר לגיבוי ושחזור מלאים של השרת בצורה קלה ונוחה. לעיתים קרובות על המפתח לבצע פעולות קריטיות או פעולות שעשויות לגרום להתנהגות לא צפויה של סביבת העבודה ומכאן מחייבות היערכות וגיבוי מלא של השרת על כל רכיביו.

 

כאשר מדובר בשרת יעודי על הלקוח היה להסתפק בגיבוי כולל של מערכת ההפעלה, כיווץ של הדיסק או דרכים דומות עם תלות במערכת ההפעלה של השרת, בתצורה של שרתים וירטואלים, הודות לפלטפורמת האב איתה עובד הספק, מתאפשר ללקוח לבצע גיבוי של כל המכונה במספר שניות וכמו כן שחזור שלו אל אותו ענן או ענן אחר. מעבר לכך, פלטפורמות רבות מאפשרות ביצוע גיבוי (snapshot) של השרת בצורה אוטומטית ובתדירות קבועה. הודות לצורת עבודה שכזו, מתאפשר ללקוח גם לשכפל את השרת במידת הצורך כאשר יבקש לעבור למצב קבוע (Production) של המערכת.

 

יתרון נוסף שנזקף לזכותו של השרת הוירטואלי הוא המחיר הנמוך יותר שמתאפשר לספק להציע ללקוח.
כאשר מדובר בשרת יעודי מדובר לרב בעלות גבוהה המנפחת את תקציב החברה או לא מאפשרת למפתח בודד לעמוד בה. שרת וירטואלי, בשל החלוקה במשאבי התשתית מוצע במחירים זולים וסבירים יותר לצרכן.

 

קריטריונים שהוזכרו ומאפיינים נוספים הופכים את השרתים הוירטואלים לפתרון האולטימטיבי עבור מפתחי תוכנה. שרת וירטואלי, בין אם נחוץ לפיתוח או עבודה שוטפת מחייב מהספק ידע, זמינות ושירות מעולים על מנת לאפשר ללקוח את הביצועים הטובים ביותר.